Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι.Ν. Αναλήψεως Μεγάρχης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Ο άκτιστος Ναός της ψυχής με Λειτουργό τον Χριστό.

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Τούτοι οι καιροί οι ευλογημένοι μας ταλανίζουν την ψυχή και μας ταλαιπωρούν το νού με λογισμούς, έχοντας υπάρξει στην θέση άλλοτε του θύματος αλλά και του θύτη.


Πόλεμος ενάντια στον Χριστό, διωγμός των Χριστιανών, φίμωση του Θείου Λόγου και Ιεροσυλίες στους κτιστούς και ακτίστους Ναούς της Ορθοδόξου Πίστεώς μας. Ένας συνεχόμενος αγώνας στην ψυχή του κάθε ευαισθητοποιημένου Χριστιανού, του κάθε αθλήσαντος εν τη πίστει, σε κάθε σπίτι,σε κάθε Σκήτη, σε κάθε Ναό και Μονή, σε κάθε ενορία και Μητρόπολη, σε κάθε ψυχή ζώσα που κατοικεί το Πανάγιο Πνεύμα γεννιούνται ερωτήματα, συναισθήματα και σκέψεις που ταλαιπωρούν την σημερινή βιοτή μας.

Δόξα τω θεώ αδερφοί που όλα αυτά γίνονται... Αυτό σημαίνει ότι πνευματικά δεν είμαστε νεκροί. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ο σπόρος του Χριστού στην ψυχή μας. Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι προσπαθούν με κάποιο τρόπο να σε αλλάξουν σε κάτι που δεν είσαι και εσύ το αισθάνεσαι σημαίνει ότι είσαι ζωντανός.

Ο άνθρωπος είναι η Αγία τράπεζα του Χριστού μας. Τον άνθρωπο χρησιμοποίεισαι ο Χριστός για την δική του θυσία. Αυτόν Αγίασε παίρνοντας την φύση του, αυτόν φώτισε με την διδασκαλία του, αυτόν μεταμόρφωσε, αυτόν θυσίασε με τα Πάθη του, με αυτόν Σταυρώθηκε και Αναστήθηκε, με αυτόν Ανελήφθη εις τους Ουρανούς και εκάθισε εκ δεξιών του Πατρός.

Ο άνθρωπος είναι ο άκτιστος Ναός του Χριστού αλλά ο σημαντικότερος. Μέσα στην ψυχή μας υπάρχει η προσκομιδή και η Αγία Τράπεζα της Αγίας Θυσίας Του. Στην προσκομιδή αυτή όπως οι Ιερείς μνημονεύουμε τα ονόματα των αδελφών μας, εκεί μνημονεύουμε τις αστοχίες μας, τα πάθη μας και τις πιο κρυφές αμαρτίες μας.

Σε αυτόν τον άκτιστο Ναό κάνουμε την Μικρή Είσοδο του Ευαγγελίου καθώς κατηχούμαστε και κυρήττουμε ή μεταδίδουμε τον Λόγο Του, εκεί κάνουμε την Μεγάλη Είσοδο προς την Αγία Τράπεζα της ψυχής κάνοντας το πέρασμα από τα πάθη μας μέσω της εξομολόγησης και της μετανοίας στην προσφορά της καθαρής ψυχής σαν τα Τίμια Δώρα που προσφέρουμε για την Θεία Κοινωνία.

Μετά φόβου Θεού, Πίστεως και Αγάπης προσφέρουμε τον εαυτό μας ως ένα δοχείο το οποίο είναι καθαρό από κακία, εγωισμό, πάθη, αμαρτίες, ψέματα, μίση, κατάκριση, φιλαργυρία, πορνεία και το αναθέτουμε στην κρίση Του ώστε να εισέλθει ο Βασιλεύς της Δόξης.

Αυτός ο άκτιστος Ναός πρέπει να είναι η πρώτη μας ασχολία με το που ανοίγουμε τα μάτια μας κάθε φορά που ζούμε την τελευταία ημέρα της ζωής μας, διότι έτσι πρέπει να την ζούμε ως τελευταία γιατί η αυριανή δεν είναι στα χέρια μας αλλά στα χέρια του Θεού.

Αυτήν την πορεία αδερφοί μου την χαράζει ο Θεός και εμείς περπατούμε σε αυτήν, Αυτός ξέρει τι είναι ωφέλιμο να λάβουμε και τι όχι, Αυτός ξέρει πως πρέπει να συμβαίνουν όλα αυτά που εμείς προσπαθούμε να κατανοήσουμε, να αλλάξουμε ή να πολεμήσουμε. Μόνο ο Θεός γνωρίζει.

Εμείς το μόνο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι αν ο άκτιστος Ναός μας είναι έτοιμος να δεχθεί τον Ύψιστο Λειτουργό της ζωής τον Κύριο και Δέσποτα μας Ιησού Χριστό.

Κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία για την ψυχή μας να κερδίζει την δυνατότητα να προσκαλεί το Πανάγιο Πνεύμα να καθαρίζει από πάσα κηλίδα τας ψυχάς ημών.

Αφήστε αυτά τα σημεία που μας μεταμορφώνουν από Πνεύμα Άγιο σε πνεύμα άγριο να τα αναλάβει ο Θεός και ετοίμασε τον Ναό της ψυχής σου κάνοντας την εσωτερική σου Θεία Λειτουργία.

          - Ο Ανάξιος  -