Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι.Ν. Αναλήψεως Μεγάρχης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Σας παρακαλούμε γράψτε δύο λόγια για την Αγία Σοφιά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Να γράψουμε δύο λόγια για ένα σύμβολο της Ορθοδοξίας; Για ένα αρχιτεκτονικό θαύμα της εποχής εκείνης; Για μία εκκλησιά η οποία ανά τους αιώνας και σαν Ναός και σαν τζαμί δείχνει Χριστό σε όλη την Γη;

Και αντιλέγω.


Γράψτε Έλληνες δύο λόγια για την αμαρτωλότητά μας. Δύο λόγια για τον πολιτικό γάμο, δύο λόγια για τις εκτρώσεις, δύο λόγια για το σύμφωνο συμβίωσης, δύο λόγια για το κατέβασμα των εικόνων γράψτε Έλληνες δύο λόγια για την απαγόρευση της προσευχής, δύο λόγια γιατί το τζαμί που θα χτίσουμε στην Αθήνα, γράψτε Έλληνες για το Τάμα του Έθνους που ακόμα καρτερεί, γράψτε Έλληνες δύο λόγια για την Θεία Κοινωνία, δύο λόγια για την απουσία μας από την εκκλησία της Ενορίας μας, δύο λόγια για την υιοθεσία και τους γάμους από ομοφυλόφιλα ζευγαρια, δύο λόγια για την αμαρτωλότητά μας.

Γράψτε δύο λόγια και αν μπορείτε να βρείτε αυτές τις λέξεις τότε γράψτε και γιατί η Αγιά Σοφιά γίνεται τζαμί.

Να ησυχάσουμε πνευματικά, να δούμε τα δικά μας τα στραβά, να δούμε τα λάθη που κάνουμε και να γίνουμε υπερασπιστές του Χριστού μέσα από την αλλαγή και μετάνοια των δικών μας λαθών και έπειτα να πούμε και για την Αγιά Σοφιά.

Δυσάρεστο το γεγονός αυτό για την Ιστορία του Ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας.... αλλά δες όμως το όνομα του Ναού... μήπως τελικά είναι αυτό που εμάς μας λείπει; Μήπως μας λείπει η Σοφία Του; Μήπως αδιαφορούμε πραγματικά για την Σοφία Του, την οποία έστειλε τον Υιό Του να μας την διδάξει;

Αυτό που συμβαίνει είναι μια πρόκληση από τους γείτονες μας αλλά και μια πρόκληση του Θεού σε εμάς για να αντιληφθούμε ότι η αποστασία διώχνει τον Θεό μακρυά όχι γιατί μας αποστρέφεται αλλά γιατί τον διώχνουμε εμείς οι ίδιοι.

Γράψε δύο λόγια για να χαρακτηρίσεις τον σημερινό Χριστιανό Ορθόδοξο και αν τα βρείς τότε γράψε και για την Αγιά Σοφιά.

Όταν βρεθούμε στην θέση να είμαστε σίγουροι για την έννοια Ορθόδοξος Χριστιανός τότε ξανά θα ανάψουν τα καντήλια στην Αγιά Σοφιά.

       -. Ο. Ανάξιος. -