Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι.Ν. Αναλήψεως Μεγάρχης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Για τους πολλούς μας φίλους από την Ενορία Μεγάρχης ένα ξεχωριστό ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.



ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΗΝΩΝ.

Με τις ευλογίες του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου και την Χάρη του Θεού,η μικρή μας Ενορία του χωρίου Μεγάρχης Τρικάλων εισήλθε στον χώρο του διαδικτύου,ένας κόσμος άγνωστος και ανεξερεύνητος η αλήθεια είναι από εμάς, αλλά στην εποχή μας πολύ διαδεδομένος.




Μια προσπάθεια που δεν έχει άλλο σκοπό από το να διαχειριστεί και να μοιράσει μέσω του διαδικτύου τον πλούτο της Ορθοδόξου πίστεώς μας. Ένας πλούτος που πηγάζει μέσα από την πορεία της Χριστιανοσύνης στους αιώνες, την θεολογία των Αγίων Πατέρων της εκκλησίας μας, τα αμέτρητα θαύματα της πίστεώς μας και τις μαρτυρίες των χριστιανών ανά τους Αιώνας.


Ομολογουμένως σε μια δύσκολη συγκυρία για την ανθρωπότητα προσπαθούμε άλλοτε να προσδώσουμε το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της χαράς και της ομοψυχίας και άλλοτε τα στοιχεία ελέγχου, μετανοίας και σωστής πίστεως μέσα από τις διδαχές των Αγίων μας.


Ίσως άθελα μας ορισμένες φορές να μην εκφράζουμε την αποδεκτή άποψη όλων αλλά ποτέ δεν γίνεται αυτό σκόπιμα αλλά ούτε για να προβληθούμε ως αντιρρησίες ή εκκολαπτόμενοι Σταρετς.


Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε την χαρά του πνευματικού λόγου και του προβληματισμού για τον σύγχρονο Χριστιανό και μέσω του διαλόγου να εκφραστεί η Αλήθεια της Ορθοδόξου Πίστεως, όχι διδάσκοντας αλλά σπουδάζοντας όλοι μαζι την Θεολογία της Αγίας μας Εκκλησίας.


Ένας έτερος σκοπός η ανάδειξη της Ιστορίας της Ενορίας Μεγάρχης ανά τους Αιώνας μέσα από τον πλούσιο Εκκλησιαστικό Λαογραφικό της κόσμο.







Μια προσπάθεια αγνή ώστε να προβάλλουμε τρόπους που μπορούμε όλοι μας να ανακαλύπτουμε και να προσεγγίζουμε την Εκκλησία μέσα από διάφορες δραστηριότητες της Ενορίας μας.






Κατόπιν αυτών των λόγων που σας αναφέραμε δηλαδή προβολής του Θείου Λόγου, του ταπεινού έργου της Ενορίας μας ακόμα και προβολής του όμορφου χωριού μας, της Μεγάρχης, προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός χώρου μέσα στην απεραντοσύνη του διαδικτύου. Ενός ιστότοπου που μέσω των κοινωνικών δικτύων του, σήμερα, αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές, μοιάζει περισσότερο από ποτέ ως αναγκαία η ύπαρξη του φυσικά στα μέτρα που πρέπει να λειτουργεί.


Με απροσδόκητη χαρά μέσα σε αυτό το σύντομο διάστημα ύπαρξης αυτού του χώρου, σχεδόν 4 μήνες ζωής, συνειδητοποιούμε ότι αγγίζουμε αξιόλογους αριθμούς σε στατιστική βάση και εικόνα.

0ι, σχεδόν, 15.000 επισκέψεις στον ιστότοπο μας, η στατιστική απήχηση των κοινωνικών μας δικτύων η οποία εβδομαδιαίως ξεπερνά τις 10.000 καθώς και οι προβολές στα ίδια μέσα που κάθε μήνα ξεπερνούν τις 20.000 ενώ οι πάνω από 1.000 ακόλουθοι μας στα κοινωνικά δίκτυα μας γεμίζουν ενθουσιασμό μα και ευθύνη για να συνεχίσουμε την χριστιανική ηλεκτρονική μας πορεία και παράλληλα να μεγαλώνουμε την δραστηριότητα και την ''παρέα'' μας.


Ένα θερμό και μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  για την ανταπόκριση, την ανταπόδοση της αγάπη σας και τα ωραία σχόλια σας είτε είναι θετικά ή αρνητικά.

Η Ενορία Μεγάρχης προβάλλεται στο διαδίκτυο μέσω του ιστότοπου του καθώς και μέσω των κοινωνικών δικτύων instagram και facebook .