Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι.Ν. Αναλήψεως Μεγάρχης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Ευχητήριο μήνυμα της Ενορίας Μεγάρχης για την Εορτή των Χριστουγέννων


Τα Χριστούγεννα έφτασαν . Όμως ποιος γνωρίζει το νόημα και την αξία αυτών των ημερών; Ελάχιστοι
… Οι περισσότεροι νομίζουν ότι τα Χριστούγεννα είναι δώρα, λαμπάκια, δέντρα, Άγιος Βασίλης και στολισμένες βιτρίνες… Κανείς δεν ψάχνει το βαθύτερο νόημα. Ο Χριστός ήρθε στη γη απλά και ταπεινά. Η καρδιά του ήταν γεμάτη αγάπη. Γεννήθηκε σ’έναν στάβλο γύρω από λίγα ζώα. Έζησε τη ζωή του σαν απλός άνθρωπος. Ποτέ δεν φέρθηκε αλαζονικά.

Βοήθησε και θεράπευσε. Δίδαξε για ισότητα. Έχοντας λοιπόν στο μυαλό όλα αυτά ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε σύμφωνα μ’αυτόν. Η λιτότητα και η αγάπη ας έχουν κυρίαρχο ρόλο στις καρδιές μας. Ας βοηθήσουμε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ας μην φερόμαστε αλαζονικά. Όλοι μπροστά στον Χριστό είμαστε ίδιοι. Ας μην το ξεχνάμε! Το μήνυμα της  αγάπης λοιπόν ας γίνει ο οδηγός μας. Δείχνοντας αγάπη και καλοσύνη σ΄έναν ξένο είναι σαν να δείχνουμε αγάπη και καλοσύνη στον ίδιο τον Θεό… Η αγάπη λοιπόν, το μήνυμα της γέννησης ας γίνει το μεγάλο φωτεινό άστρο όπως εκείνο της Βηθλεέμ που θα φωτίσει τις καρδιές μας, θα τις γεμίσει αγάπη και θα γίνει η αφορμή να ‘ρθούμε κοντά στους συνανθρώπους μας μια για πάντα…. Αυτό θα πει άνθρωπος…!!! Αυτό θα πει Χριστούγεννα…

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Μεγάρχης σας ευχόμαστε το Θείο Βρέφος να σας προσφέρει υγεία,χρόνια Παναγιοσκέπαστα  και καρποφορούντα.....Χριστός Ετέχθη.