Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι.Ν. Αναλήψεως Μεγάρχης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ.



Αυτός που ομολογεί ότι αγαπά Τον Θεό αλλά δεν αγαπά τον αδελφό του είναι ψεύτης....Πως γίνεται να μην αγαπά τον αδελφό του που βλέπει και ζεί καθημερινά που έχει μοιραστεί πράγματα και καταστάσεις στην ζωή και να λέει ότι αγαπά τον Θεό που δεν βλέπει;.... 

Αυτή την εντολή μας έδωσε ο Χριστός να αγαπούμε τον αδελφό μας όπως αγαπούμε τον Θεό και όπως αγαπούμε τον εαυτό μας....Εάν δεν μπορεις να αγαπήσεις τον αδελφό σου δηλαδή να εκτιμήσεις και να σεβαστείς το θέλημά του πως είναι δυνατόν να λες ότι αγαπάς Τον Θεό και να ομολογείς Γεννηθήτω το Θέλημά Του;;; Αν δεν μπορείς να συγχωρείς τον αδελφό σου για κάτι που έπραξε εις βάρους σου, πως είναι δυνατόν να ομολογείς ότι αγαπάς Τον Θεό ακόμα και αν η παιδαγωγία Του έρχεται μέσα από μια δική σου αρρώστια;;;  Γίνεται πραγματικά να μην συγχωρείς και να ζητάς συγχώρεση;; Γίνεται να αδικείς και να παραπονιέσαι που σε αδικούν;;; 

Μήπως το θέμα είναι στον εγωισμό μας και όχι στην συμπεριφορά των άλλων προς εμάς; Πόσο μάλλον όταν κρίνουμε την συμπεριφορά Του Θεού απέναντι μας χωρίς να σκεφτούμε το τί εμείς πράττουμε προς Τον Θεό αλλά και στον αδελφό μας.

Πρώτα μάθε τον εαυτό σου, έπειτα γνώρισε τον στον Θεό και εν συνεχεία σύστησε τον στον αδελφό σου. Σήμερα πάνε όλα ανάποδα συστήνουμε τον εαυτό μας που δεν ξέρουμε ούτε εμείς οι ίδιοι ποιός είναι και έπειτα κρυβόμαστε εναγωνίως από τον Θεό.

Λείπει η αυτογνωσία, η θεογνωσία και η αδελφογνωσία και δυστυχώς καταλήγουμε να φαινόμαστε ψεύτες στον Θεό, στον αδελφό και τον εαυτό μας.

ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ. Αυτό σημαίνει «Πλύνε τις αμαρτίες σου και όχι μόνο το πρόσωπό σου».

     - Ο Ανάξιος -