Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι.Ν. Αναλήψεως Μεγάρχης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Κάποτε δύο νεαροί!!!!!!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομαΚάποτε δύο νεαροί, άνθρωποι της μελέτης, εντρύφησαν σε όλα τα βιβλία που έγραφαν για τον Αντίχριστο και έχοντας πλήρη εικόνα για τα γραφόμενα πήγαν να επισκεφθούν τον Άγιο Παΐσιο.
Φθάνοντας στο κελάκι του Αγίου, αφού ο Άγιος τους κέρασε, του έκαναν την ερώτηση.
- Γέροντα, μπορείς να μας πεις για τον Αντίχριστο;

Απλά και αφοπλιστικά ο Άγιος τους είπε:
- Αχ ευλογημένοι εδώ δεν ξέρουμε για τον Χριστό μας, τι σας πιάνει να ψάχνετε για τον Αντίχριστο και να ασχολείστε μέρα νύχτα μελετώντας γι'αυτον;; Εμείς είμαστε Χριστιανοί και θα πρέπει να ασχολούμαστε με τον Χριστό.... Έπειτα ο Αντίχριστος μας πιάνει μέχρι να πεθάνουμε, αν φύγουμε θα πρέπει να έχουμε οικονομήσει να έχουμε θέση δίπλα στον Χριστό και αυτό θα γίνει μόνο εάν έχουμε γνώση για τον Χριστό.
Άγιος Παϊσιος.
Τι θα ωφελήσει να έχουμε το μυαλό μας, την μελέτη μας και τον φοβο για την αποφυγή του Αντιχρίστου όταν δεν φροντίζουμε να έχουμε την γνώση για τον Προστάτη μας ενάντια στον Αντίχριστο; Διαβάζουμε συνεχώς να δούμε πότε θα έρθει, ποιος θα είναι ο τρόπος που θα επηρεάσει και χίλια δύο πράγματα, καλά και ευλογημένα να τα ξέρουμε αλλά πρώτα φροντίζεις την άμυνα σου και άμυνα μας είναι ο Ιησούς Χριστός, αυτόν και να μελετήσουμε, αυτόν να έχουμε στο μυαλό μας γιατί αυτός θα διώξει τον φόβο από την ψυχή και θα μας δώσει την δύναμή Του να αντιμετωπίσουμε τον Αντίχριστο, αν βέβαια ζούμε έως την στιγμή εκείνη.
Ο πρώτος Αντίχριστος είναι ο κακός εαυτός μας, αυτός που πλανιέται και θέλει να διώξει την Χριστοηθεία από μέσα μας, αυτόν έχουμε να αντιμετωπίσουμε πρώτα.
Οπότε οικονόμησε αδελφέ να μάθεις τον Θεό σου, γιατί αυτό που έχεις, την λύπη, είναι γιατί ο Θεός σου λείπει έλεγε ο Άγιος Παϊσιος.
    - Ο Ανάξιος -