Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι.Ν. Αναλήψεως Μεγάρχης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Τον Σταυρό σου Προσκυνούμε Δέσποτα και την Αγία Σου Ανάσταση Δοξάζομεν.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό και λουλούδι
Σήμερα  είναι η μεγάλη Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, μια εορτή χαρμολύπης για τον Χριστιανισμό, χαράς γιατί βρέθηκε το Τίμιο Ξύλο όπου είναι το Σύμβολο της Πίστεώς μας και μια από τις μεγαλύτερες αποδείξεις για τους ολιγόπιστους αλλά και λύπης διότι ο Τίμιος Σταυρός μας θυμίζει τα Πάθη Του Κυρίου, την Τιμωρία που Του επέβαλε ο άνθρωπος, χαρά γιατί μας θυμίζει την εξέλιξη των γεγονότων με την Ανάσταση Του Κυρίου μας και λύπης ότι έστω και μετά από τόσους αιώνες, μετά την συγχώρεση που λάβαμε από τον Κύριο μας όντως επάνω στον Σταυρό εμείς συνεχίζουμε να τον σταυρώνουμε ξανά και ξανά με τις αμαρτίες μας.
Ευπρεπισμός σήμερα των δίσκων με βασιλικό και λουλούδια για να δείξουμε την ομορφιά της θυσίας, την ευωδία της παρουσίας της μνήμης της Θυσίας αυτής.

Εκεί εν τω μέσω του δίσκου και εν τω μέσω του Ιερού Ναού θα βρίσκεται ο Τίμιος Σταυρός ώστε να μας θυμίζει, να μας δυναμώνει, να μας αγγίζει την ψυχή, να μας χαριτώνει, να μας θλίβει η μνήμη των παθών, να μας δίνει χαρά η μνήμη της Αναστάσεως.

Ουρανός πολύφωτος η εκκλησία αύριο αδελφοί μου αλλά και από σήμερα που εισήλθαν τα μικρά παιδιά με χαρά να διακονήσουν στον στολισμό του δίσκου και στην ετοιμασία των βασιλικών που θα μοιραστούν αύριο στους πιστούς..... Τί πιο ωραίο η αγνότητα του Χριστού να ευπρεπίζεται από αγνές ψυχές...

Αυτό λοιπόν το αποτέλεσμα, αυτή η ομορφιά, αυτή η αγνότητα αυτών των ψυχών είναι ο Ουρανός πολύφωτος εν τη εκκλησία.

Απλά και ταπεινά, με Αγάπη αφιερωμένο στον Κύριο από τις παιδικές ψυχές του Κατηχητικού μας.

Χρόνια πολλά, ο Σταυρός του Κυρίου να μας δίνει δύναμη να μπορούμε να φέρουμε στους ώμους αγόγγυστα τον δικό μας Σταυρό, προσκυνώντας τον Κύριο μας και δοξάζοντας την Αγία του Ανάσταση.

   - Ο Ανάξιος -