Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι.Ν. Αναλήψεως Μεγάρχης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση εκ του Ιερού Ναού Αναλήψεως Μεγάρχης.



Αύριο αφήνουμε τον Αύγουστο και μπαίνουμε στον Σεπτέμβριο, η πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου είναι η αρχή της Ινδίκτου, ξεκινά το νέο εκκλησιαστικό έτος.

Πρώτα ο Θεός αύριο από ώρα 07:00 έως 09:30πμ θα τελέσουμε τον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Μικρού Αγιασμού για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Για την Ενορία μας του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού της όμορφης Μεγάρχης Τρικάλων αυτός ο μήνας είναι ο μήνας της Παναγίας και πιο συγκεκριμένα η εορτή της Ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου της επικαλουμένης Άξιον Εστίν.

Με την Χάρη του Θεού αλλά και την ευλογία της Παναγίας μας από το 2017 έχουμε την ευλογία να έχουμε στην Ενορία μας το Ιερό Αντίγραφο της Θεοτόκου, την θαυματουργική εικόνα της που τόσες φορές απάντησε και μεσίτευσε για τους ανάξιους δούλους του Υιού της. Την πιο Ιστορική εικόνα που οι μοναχοί του Αγίου Όρους βάζουν μετάνοια στην ποδιά της σε κάθε δυσκολία.... Την εικόνα του Άξιον Εστίν..

Στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου θα την τιμήσουμε όπως αυτή μας τιμά σε κάθε προσευχή μας, σε κάθε αίτημα μας, σε κάθε δυσκολία είναι η παρηγορήτρια μας, τα τρία χρόνια που είναι στον θρόνο της στην ενορία μας αυτή είναι η νοικοκυρά της Ενορίας μας και εμείς οι σκουπιδιάρηδες όπως λέει ένας Γέροντας..

Δόξα στον Πανάγαθο Θεό για την ευλογία που ζούμε, πρώτα ο Θεός να εορτάσουμε την Κυρά μας όπως όταν εορτάζει η μάνα μας....