Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι.Ν. Αναλήψεως Μεγάρχης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Θαυμάζοντας την εικόνα της Παναγίας με τον Υιό της.

Δεκαπενταύγουστος: Το Πάσχα του καλοκαιριού!! | Agrovoice.gr | αγροτικά νέα  | καλλιέργειες | κτηνοτροφία

Αν καθήσουμε και κοιτάξουμε την εικόνα της Παναγίας μας που κρατά στοργικά στην αγκαλιά της τον Χριστό, μας προκαλεί ένα εσωτερικό δέος και μία αίσθηση ασφάλειας μέσα στην ψυχή μας.
Υπάρχει όμως κάτι που καταμαρτυρεί αυτή η εικόνα και είναι η ενότητα που θέλει να μας υποδείξει ο Θεός ανάμεσα στους ανθρώπους και τον Θεό. Αυτή η απεικόνιση της Θεομήτωρ και του Κυρίου δείχνει την ενότητα της αιωνιότητας που δημιουργήθηκε από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ένας άρρηκτος δεσμός, ανάμεσα στην ανθρώπινη φύση και την Θεία Χάρη του Θεού.

Ο δεσμός που αναπτύσσεται ανάμεσα στην Μητέρα και στο Παιδί είναι ο δεσμός που αναπτύσσεται ανάμεσα στους ανθρώπους και τον Θεό..... Οι Άγιοι Πατέρες λένε ότι η Παναγία είναι ο τύπος της εκκλησίας, είναι ο οδηγός του ανθρώπου, ο τρόπος που πρέπει να έχουμε στην ζωή μας ώστε να συναντηθούμε με τον Θεό και να δημιουργηθεί η ενότητα μας μαζί Του.
Ακολουθώντας την πορεία της Θεοτόκου, μέσα από την Αγία βιοτή της πλησιάζουμε στο να ενωθούμε με τον Χριστό και στην δική μας πορεία, πλησιάζουμε να δεχθούμε τον δικό μας Ευαγγελισμό.
Διότι ο άνθρωπος Ευαγγελίζεται, δεχόμενος την ευχάριστη είδηση της Γεννήσεως του Χριστού και της Αναστάσεως Του ως εκ τούτου ενώνεται με τον Θεό όπως η Παναγία μας και αυτή η ενότητα ξεκινά από το Άγιο Βάπτισμα του κάθε ανθρώπου, συνεχίζεται κατά την διάρκεια της με την συμμετοχή στην Μυστηριακή ζωή, βιώνεται με την Θεία Ευχαριστία έως και την στιγμή της ημέρας που θα παρουσιαστούμε ενώπιον Του.
Μέσα στην πορεία αυτή αν επιλέξουμε να πορευθούμε τα βήματα της Παναγίας μας θα δεχθούμε αυτή την αιώνια ενότητα, διότι θα έχουμε πορευθεί κατά τον Τύπο της Εκκλησίας αν πάλι λόγω της ελεύθερης βούλησης που μας έχει χαρίσει η Μακροθυμία του Πατρός μας χαθούμε ή επιλέξουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που μας παραδόθηκε από την εκκλησία τότε δυστυχώς η πορεία μας θα καταλήξει σε ένα απόκρημνο σημείο που η συνέχεια του θα είναι χωρίς επιστροφή.
Θαυμάζοντας την εικόνα της Παναγίας και του Υιού της με αγνότητα, πίστη και καθαρότητα μπορείς να δείς τον τρόπο που θα ενωθείς με τον Θεό αιώνια.... Γένοιτο.
      -. Ο Ανάξιος -