Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι.Ν. Αναλήψεως Μεγάρχης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Δόξα τω θεώ πάντων ένεκεν


Συμπαραστέκομαι πραγματικά σήμερα αυτούς που η αλλαγή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί τους έχει κάνει να λυπηθούν και να βρεθούν σε ερωτήσεις γιατί θεέ μου επιτρέπεις κάτι τέτοιο.
Δόξα τω θεώ πάντων ένεκεν αδελφοί μου.


Εγώ προσωπικά σήμερα είδα τα Γιουσουφάκια, να γονατίζουν, να βάζουν μετάνοια στον Αναστημένο Χριστό, στην Βρεφοκρατούσα Θεοτόκο.

Τα πλάνα όπου και να στεκόντουσαν υπήρχε και ένα σημάδι που παρέπεμπε στον Χριστιανισμό. Κάπου υπήρχαν σταυροί, αλλού έβλεπες τα εξαπτέρυγα , πίσω από τα λευκά υφάσματα καταλάβαινες ότι ήταν η Κυρία των Ουρανών, το σημείο όπου στεκόταν ο Βασιλιάς ακάλυπτο, σε όλη την Αγιά Σοφιά μυρίζει Χριστός.

Ήταν πραγματικά πέραν κάθε φαντασίας να το βλέπεις να δανείζονται οι μουσουλμάνοι την Ιερότητα ενός Χριστιανικού Μνημείου, απλά γιατί δεν μπορούν να μας φθάσουν σε αυτό και πλέον το έχουν παραδεχτεί ότι μόνο διαμέσου των Χριστιανών θα υπάρχουν.

9 εκκλησίες τις 8 τις κάνανε τζαμί, μόνο η Αγία Άννα στην Τραπεζούντα που εορτάζει αύριο δεν έχει μετατραπεί σε τζαμί. Αυτό δείχνει πόσο αγάπη και σιγουριά έχουν για την πίστη τους κλέβοντας από την ομορφιά της ορθοδόξου πίστεως.

Έβλεπες χιλιάδες να προσεύχονται και να έχουν γυρισμένη την πλάτη τους στο δικό τους δημιούργημα το δήθεν αντίπαλο δέος της Αγιάς Σοφιάς στο λεγόμενο Μπλέ Τζαμί. Όλα τα βλέμματα ήταν επάνω στην Αγία Σοφιά.

Έβλεπες τον Τούρκο Πρόεδρο που είχε δηλώσει ότι το Τουρκικό Dna δεν κολλάει Κορωνοιό να φορά την μάσκα του μαζί με την συνοδεία του και τάχα μου να προσεύχεται.

Σε τι; Σε ποιόν; 

Είμαι σίγουρος ότι η στάση του σώματος του έδειχνε αυτό που σκεπτόταν.

Αν σηκώσω τα μάτια ψηλά θα δω την μορφή της Παναγίας να με κοιτά στα μάτια, κάτω από το χαλί αυτό λιβανίζει το Αίμα των Χριστιανών, ολόγυρα υπάρχουν τα τάγματα των Αγγέλων των Χριστιανών, εδώ που ο Οθωμανός Σουλτάνος εμπήκε με το άλογο του και πατούσε τα σώματα των Χριστιανών εγώ σήμερα γονατίζω και προσεύχομαι αλλά νιώθω γύρω μου μπαρούτι και φωτιά.

Θεέ μου λυπήσου τον γιατί ου γάρ οίδασι τι πιούσι. 

Ένας άνθρωπος πλανεμένος, που λογίζει την εξουσία πάνω από όλα, σκλάβος του εγωισμού του και της δειλίας του ότι πάντα όσο και να τρέχει ο Χριστός τον προλαβαίνει. Αυτός είναι, αν η μακροθυμία σου μπορεί να τον συγχωρήσει ας του αφεθούν οι αμαρτίες.

Γι' αυτό είναι ο Χριστιανισμός πιο μπροστά διότι ξέρει να συγχωρεί τον εχθρό.

Όλοι οι Χριστιανοί έχουμε την εικόνα της Αγιάς Σοφιάς στην ψυχή, τόσα χρόνια όμως δεν πήγαινε κανείς για τον Χριστό αλλά για το κτίσμα, πήγαινε όπως ήταν χωρίς ευλάβεια, πήγαινε για την φωτογραφία και τον εντυπωσιασμό, με το σορτσάκι, την σαγιονάρα, τα κοντά και προκλητικά ρούχα, τα ζώα να μπαίνουν ελεύθερα μέσα στον Ναό και να κάνουν εκεί τις ακαθαρσίες τους, ακόμη και οι αγενείς άνθρωποι, το έζησε δυστυχώς και  ο Άγιος Παϊσιος.

Ας διορθωθεί ο Χριστιανός και όλα ο Θεός θα τα φέρει εκεί που αξίζουν να είναι. Δεν πρέπει να μας καταβάλει η στεναχώρια για τα άψυχα κτιστά αλλά για τα έμψυχα κτιστά, εμάς τους ανθρώπους, για εμάς να ανησυχούμε και να προβλημστιζόμαστε, για εμάς να βλέπουμε τα λάθη μας και άσε τον Ερντογάν και την φυλή του να εξευτελίζουν τα πιστεύω τους.

Έχεις πίστη μέσα σου, έχεις και την Αγιά Σοφιά κανείς δεν τη ξεριζώνει από εκεί και μην βλέπεις και τους καθολικούς που τάχα μας συμπαραστέκονται, ο Πάπας Γρηγόριος όταν έμαθε ότι άλωσαν την Πόλη οι Οθωμανοί πανηγύριζε, γιατί έκανε το λάθος να νομίζει ότι πλέον οι ορθόδοξοι χριστιανοί αφού ταπεινωθήκανε θα προσφύγουν σε αυτούς για στήριξη και παρηγορία. Κατά τα άλλα Χριστιανοί.

Όμως ο Θεός πάντων ένεκεν και την ταπείνωση την έκανε Ύψωση, η ταπείνωση δεν σημαίνει συρρίκνωση αλλά Ύψωση.

Δόξα τω θεώ πάντων ένεκεν.

    -. Ο Ανάξιος -