Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι.Ν. Αναλήψεως Μεγάρχης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Κάτω από κάθε δυσκολία ή απογοήτευση είναι εκεί ο Χριστός για να σε ξανασηκώσει.


 Κάτω από κάθε δυσκολία ή απογοήτευση είναι εκεί ο Χριστός για να σε ξανασηκώσει. 

Απογοήτευση, θυμός, δυσκολία, προδοσία, μοναξιά, αδικία και τόσα πολλά ακόμη συναισθήματα που μας επισκέπτονται μέσα στην πορεία της ζωής μας και μας κάνουν να γονατίζουμε και να νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να τα ξεπεράσουμε.



Οι δυσκολίες της ζωής και πολλές φορές οι δυσκολίες που έρχονται από άλλους ανθρώπους μας κάνουν να βγάζουμε συμπεράσματα, όπως μέχρι εδώ ήταν ή δεν υπάρχει ελπίδα ή και ακόμη να κατηγορούμε τον εαυτό μας και να τον μειώνουμε λέγοντας ότι δεν αξίζουμε, ότι είμαστε άχρηστοι και τελείως ανάξιοι να πετύχουμε τους στόχους μας.

Νιώθουμε σαν εκείνη την μοιχαλίδα που ήθελαν να λιθοβολήσουν διότι έπεσε σε αμάρτημα βαρύ και έπρεπε να τιμωρηθεί με ποινή τον θάνατο. Νιώθουμε μόνοι μας και ανυπεράσπιστοι όπως εκείνη η γυναίκα, παραδινόμαστε στην άσχημη στιγμή και περιμένουμε το τέλος μας όπως ένιωθε εκείνη.

Όμως κάπου σε αυτό το κομβικό σημείο που έχουμε πέσει τόσο χαμηλά στην αυτοεκτίμηση του εαυτού μας, ακούμε τα βήματα κάποιου που πλησιάζει προς εμάς, είναι τα βήματα Εκείνου, του Υιού του Θεού, Εκείνου που ήρθε για να μας υψώσει και ξαφνικά τον βλέπουμε να γονατίζει ακόμα πιο χαμηλά από εμάς, ακόμα πιο κάτω από αυτό που νιώθουμε και με απλότητα μας σώζει την ζωή...

Αυτό ήρθε να μας δείξει ο Χριστός, πως κάτω από κάθε δυσκολία ή αποτυχία ή απόγνωση βρίσκεται εκεί ώστε να προσφέρει το Χέρι Του και να μας σηκώσει ακόμα και όταν εμείς νιώθουμε τόσο απογοητευμένοι έρχεται ο ίδιος και την απογοήτευση την κάνει υπομονή και δύναμη να ξανασηκωθούμε.

Το γεγονός αυτό με την μοιχαλίδα μας δείχνει και αυτό το μήνυμά Του, μας δείχνει την ταπεινότητά Του πέφτοντας πιο χαμηλά από εμάς για να μας σηκώσει και εν τέλει να μας υψώσει. Ποιός; Ο Υιός του Θεού, η πηγή της ζωής, ο Φωτοδότης Κύριος μας.

Ο Χριστός ήρθε για να νιώσει την ανθρώπινη αδυναμία ώστε πέφτοντας χαμηλότερα αυτής της αδυναμίας να καταφέρει να την γιατρέψει και να της δώσει την αρχή της επανάκαμψης. Αυτός είναι άλλωστε και η Αρχή και το Τέλος, το Α και το Ω, όμως δεν το επιβάλει αλλά το βιώνει μαζί μας ώστε να μας δώσει την δυνατότητα να ξαναπατήσουμε στα πόδια μας μέσα από την πίστη μας στο Γλυκύτατο Πρόσωπο Του και να κάνουμε την απογοήτευση μας υπομονή και έπειτα δύναμη.

Όταν αγαπητοί μου νιώθουμε ότι τα πράγματα φθάνουν στο τέλμα, να θυμόμαστε ότι ακριβώς εκεί βρίσκεται ο Χριστός για να μας ξαναδώσει την δύναμη να φύγουμε από το σκοτάδι της απόγνωσης και να περάσουμε στο φώς της ελπίδας και της ζωής.

Αυτό γίνεται για να δώσει ο Χριστός το μήνυμα της πραγματικής αξίας του ανθρώπου, να μας δώσει να καταλάβουμε ότι έχοντας πίστη προς Εκείνον τίποτα και αν δεν πάει σωστά σε κάτι που κάνουμε στην ζωή μας δεν σημαίνει ότι όλα τελείωσαν διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται το χέρι του που μας βοηθά να ξανασηκωθούμε.

Υ.Γ.

Προς όλους τους εξεταζόμενους μαθητές και φοιτητές μας, έχετε πίστη στον Παντογνώστη Χριστό,  προσευχηθήτε, ευχαριστήσετε τον Κύριο, εμπιστευτείτε Τον και αν κάτι μπορεί να πάει στραβά θα κάνετε την απογοήτευση δύναμη να συνεχίσετε ώστε να διορθωθεί στο επόμενο βήμα σας, το ταξίδι σας τώρα ξεκινά και η ζωή είναι μακρινό ταξίδι βαδίζοντας αργά με τον Χριστό θα γευτείτε κάθε χαρά, τρέχοντας με την πίεση του άγχους θα χάσετε πολλούς όμορφους σταθμούς. Καλή επιτυχία στους στόχους που θα σας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους.

   - Ο Ανάξιος -