Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι.Ν. Αναλήψεως Μεγάρχης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΦΤΥΛΙΑ!!!!!!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύση, κείμενο που λέει "Ανακοίνωση εκ του Ιερού Ναού Αναλήψεως Μεγάρχης. Ραντεβού με τον Θεό στην σκιά του Φτυλιά.. o Φτυλιάς κάθε Σάββατο στις το απόγευμα θα μας παραχωρεί τον ίσκιο του Θεός θα φωτίζει την συζήτηση και εμείς θα γινόμαστε μια Παρέα εν Χριστώ. Ξεκινάμε το Σάββατο 27 Ιουνίου και θα είμαστε εκεί για όσο εσύ θα το υποστηρίξεις."

Το Σάββατο 27 Ιουνίου είναι η πρώτη συνάντησή μας στον Ναό της Αναλήψεως κάτω από την όμορφη σκιά του φτελιά.

Για να προετοιμάζουμε τον εαυτό μας, για τα θέματα που θα συζητήσουμε μέσα στην όμορφη παρέα μας, θα προτείνουμε ένα θέμα που μας "καίει" όπως λένε οι νέοι την ορθόδοξη λογική μας.
Αυτό το θέμα είναι οι προλήψεις, τα παράδοξα, τα δήθεν απαιτούμενα που πρέπει να πράξουμε σε κάθε ιερή στιγμή της ζωής που πολλές φορές αγγίζουν την μαγεία. Τα λάθος πρέπει που κουβαλούμε κατά παραγγελία από τους παλαιότερους εντός της μυστηριακής ζωής. Θα μιλήσουμε γι' αυτά τα οποία μερικοί τα έχουν ως αναγκαία στην ζωή μας ενώ η εκκλησιαστική παράδοση και θεολογία δεν τα αναφέρει πουθενά.

Μια πρόταση από εμάς, βέβαια τα θέματα θα τα ορίζει η ροή της συζήτησης και οι διάλογοι που θα αναπτύσσονται, είναι όμως ένα θέμα το οποίο κινδυνεύει ο Χριστιανός να το βάλλει στην ζωή του και να ξεχάσει τα σωστά και ορθόδοξα της πίστεώς μας.

Το Σάββατο στις 7 το απόγευμα ας αρχίσουμε οι νέοι μια αναζήτηση στο δρόμο του Θεού συζητώντας θέματα τα οποία αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην ζωή μας.

Υπάρχει η άποψη του κόσμου.... αλλά υπάρχει και η άποψη του Θεού αξίζει να την ακούσουμε.

***********************************

Διευκρινίσεις έπειτα από πολλά μηνύματα για την σύναξη των Νέων που ανακοινώσαμε.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν αποσκοπεί στο να μαζεύουμε κάποιο αριθμό ατόμων και ο Ιερέας να κάνει μια ομιλία....

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στο να δημιουργήσουμε μια όμορφη παρέα όπου θα αναζητήσουμε απαντήσεις και τρόπους αντίδρασης σε θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα και τις απορίες που πηγάζουν από τους νέους για τους τρόπους που προτείνει ο Χριστός για εμάς.
Δεν θέλουμε να διδάξουμε αλλά να ανακαλύψουμε απαντήσεις σε ερωτήματα ακόμα και στα πιο απλά του τύπου:

  • Τι διαφορά έχει η εξομολόγηση στην εικόνα απ' ότι σε ένα Πνευματικό;
  • Γιατί πρέπει να έχω στην ζωή μου τον εκκλησιασμό;
  • Πώς κρατώ ζωντανό τον γάμο στις δύσκολες στιγμές;
  • Γιατί ωφελεί σε ένα παιδί να έχει σχέση με τον Χριστό εντός και εκτός εκκλησίας;
  • Τι αξία έχει στην ζωή μας ένας Πνευματικός;
  • Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την ελεύθερη βούληση που μου χάρισε ο Θεός ως όφελος προς την ψυχή μου;
  • Τι συμβαίνει εντός της μυστηριακής ζωής;
  • Τι εικόνα έχω σήμερα για την εκκλησία;
  • Τι πρέπει να διορθωθεί ή να δοθεί περισσότερη έμφαση στην εκκλησία;
  • Γιατί ο Θεός μου είναι αδιάφορος όταν είμαι ακόμα νέος;
  • Πώς κατηχούμε τα παιδιά μας στο σπίτι;


Πολλά τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα για πολλούς νέους και δυστυχώς δημιουργούν την απόσταση και αποχή των νέων από την μυστηριακή ζωή χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει αλλά και τι χάνουν από αυτή την στάση ζωής.

Δεν είναι κατηχητικό, είναι μια ευκαιρία αναζήτησης μεταξύ ανθρώπων που θέλουν να μάθουν γιατί η εκκλησία κρύβεται στην ζωή μας και δεν φαίνεται.

Μια κουβέντα μεταξύ φίλων, αδερφών και Χριστιανών όπου θα σβήνει απορίες και ερωτήματα μέσα από την συζήτηση, χωρίς ξύλινο λόγο αλλά και θεολογικές ερμηνείες αλλά με την παρουσία του Χριστού μέσα από τα διδάγματα του και τις πράξεις του.

Διευκρινίζουμε ότι δεν χρειάζεται υπομονή να αντέξουμε μεγάλες ομιλίες αλλά διάθεση να θέσουμε ερωτήματα και να βρούμε μαζί τις απαντήσεις του Χριστού.

Σάββατο 27 Ιουνίου και ώρα 7 απογευματινή ραντεβού με το Θεό στην σκιά του Φτυλιά στην Μεγάρχη.

Αρκεί να δώσεις την ευκαιρία να έρθεις και εκεί θα ανακαλύψεις το σημείο που τέμνεται η σχέση σου με τον Θεό μέσα στην ζωή σου.!!!!