Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι.Ν. Αναλήψεως Μεγάρχης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Η Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος στην Μεγάρχη Τρικάλων.(Φωτογρ. Υλικό)




Η Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος στην Μεγάρχη Τρικάλων.(Φωτογρ. Υλικό)

Μέσα σε κλίμα ιεροπρέπειας και κατάνυξης εορτάσθηκε και εφέτος η Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Μεγάρχης Τρικάλων στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.


Οι Ιερές Ακολουθίες άρχισαν από την Τετάρτη 27 Μαϊου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου ο οποίος τέλεσε την ακολουθία της Ενάτης και εν συνεχεία τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό. Ο Σεπτός μας ποιμενάρχης μίλησε καταλλήλως για την σημασία της Εορτής της Αναλήψεως και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Χαρά της Αναστάσεως που έχουμε ως ανάγκη να φυλάττουμε στην καρδιά μας.

Στις 28 Μαϊου την Πέμπτη ανήμερα της Εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Χορμουζιάδη όπου και ομίλησε καταλλήλως για τα μηνύματα της Αναλήψεως του Σωτήρος.

Την Πέμπτη 28 Μαϊου το εσπέρας τελέσθηκε Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία Ιεροργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου επί τη εορτή της Αγίας Υπομονής όπου η Ενορία της Μεγάρχης τιμά στο Παρεκκλήσιον που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως Μεγάρχης. Στο τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος διάβασε και την σχετική ευχή υπέρ επιτυχίας των μαθητών και φοιτητών που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις του τρέχοντος έτους και τους ενθάρρυνε με πατρικούς λόγους ώστε να δείξουν την υπομονή στη μελέτη των μαθημάτων τους ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους.

Την Παρασκευή 29 Μαϊου ημέρα εορτής της Αγίας Υπομονής τελέσθηκαν στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησίου δύο ακολουθίες παρακλήσεων προς την Αγία Υπομονή με την συμμετοχή των πιστών.

Ευδόκησε εφέτος ο Πανάγιος Θεός με την Χάρη Του να εορτασθεί η σημαντική Εορτή της Αναλήψεως μέσα στο κλίμα των περιοριστικών μέτρων του  Κορωνοιού αλλά η συμμετοχή των πιστών σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες έδωσαν την απαιτούμενη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην Δεσποτική Εορτή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Εκ του Ιερού Ναού οφείλουμε να αναπέμψουμε δοξολογία προς τον Αναληφθέντα Κύριο για την παραχώρηση να εορτάσουμε ως σώμα όλοι μαζί την μεγάλη αυτή Εορτή και αξιοχρέως να ευχαριστήσουμε τους φιλακόλουθος πιστούς που ήλθαν ώστε να συνπροσευχηθούμε και να τιμήσουμε τον Αναληφθέντα Κύριο..

Χρόνια πολλά και παρά Θεού ευλογημένα με υγεία.

Χριστός Ανελήφθη..