Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι.Ν. Αναλήψεως Μεγάρχης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών.



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου το απόγευμα στις 5:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διαλεκτού με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του αντιγράφου της Παναγίας «ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑΣ» και επί τη εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού.



Εν συνεχεία στις 6:30 θα μεταβεί στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Διαλεκτού και θα παρακολουθήσει Εορταστική Εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα. Ακολούθως θα επιδώσει πλακέτες τιμητικής αναγνώρισης των ιεροπαίδων της ενορίας Διαλεκτού κατά την τελευταία τριακονταετία 1989-2019.

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Το απόγευμα στις 6:00 θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων και θα παρακολουθήσει την ομιλία του Ιερομονάχου Εφραίμ Σιμωνοπετρίτου με θέμα «Ο Όσιος πατήρ ημών Εφραίμ ο Κατουνακιώτης και η Διδασκαλία Του».

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου το απόγευμα στις 5:30 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Τρικάλων επί τη μνήμη της Αγίας ενδόξου Μάρτυρος Αγάθης.

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Ημών Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 5:30 το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Ημών Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.