Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι.Ν. Αναλήψεως Μεγάρχης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Η Συνταγή της ημέρας



Πιπεροτυροπιτάκια μοναστηριακά


Υλικά

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι σκληρό, κοσκινισμένο

300 ml χλιαρό νερό από την πηγή

1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί



Για τη γέμιση

1 κιλό φέτα του μοναστηριού τριμμένη

350 γρ. κόκκινες πιπεριές, σε κυβάκια

1 πρέζα πιπέρι

1 φρέσκο αβγό

1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο



Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και στη μέση ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το νερό, το ξίδι και το αλάτι. Ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να ξεκολλά η ζύμη από τα χέρια μας. Τη σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας σε μπολ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε σε ορθογώνια φύλλα στο ύψος της παλάμης μας. Στη μέση κάθε φύλλου βάζουμε 1 κουταλάκι γέμιση και τυλίγουμε σαν μπουρέκι. Σημείωση: Μπορούμε να τα τυλίξουμε και σε σχήμα σαλιγκαριού, αν προτιμάμε.


Βάζουμε τις πιπεροτυρόπιτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις περνάμε με πινέλο με λίγο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τις πιτούλες μας να κρυώσουν χωρίς να τις σκεπάσουμε, για να παραμείνουν τραγανές.