Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι.Ν. Αναλήψεως Μεγάρχης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Για τους αδελφούς μας που βρίσκονται σε ασθένεια, θλίψη και δοκιμασία



Αυτές τις Άγιες ημέρες,όλοι μας θα πρέπει μέσα στη ζωή μας να έχουμε πάντοτε στην προσευχή μας τους αδελφούς μας που βρίσκονται σε ασθένεια και κάθε είδους δοκιμασία. 


Κάθε φορά που ο χρόνος μας γεμίζει με ίσως απλοϊκά, υλικά, εφήμερα και ανούσια πράγματα ας κάνουμε ένα διάλειμμα για τον αδερφό μας ,τον γονέα μας ,το παιδί μας, τον φίλο, τον συγγενή, τον γείτονα ,τον κάθε άνθρωπο που μπορεί είτε να μας αγαπά ή να μας μισεί και έχει ανάγκη από κάποιο στήριγμα. 

Ας γονατίσουμε μπροστά σε μια Εικόνα και ας κάνουμε μια ένθερμη προσευχή προς τον Κύριό μας ώστε να δίδει την υγεία που εμείς έχουμε και σε αυτόν που τόσο σκληρά δοκιμάζεται. 

Είναι δύσκολο να δώσουμε λίγο χρόνο για αυτόν που το έχει ανάγκη;

Είναι ακατόρθωτο στο μυαλό μας να χωρέσει ο άνθρωπος που σήμερα δεν μπορεί να τρέξει στα μαγαζιά για τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια, ούτε να πάει στα φαντασμαγορικά πάρκα και κέντρα διασκέδασης;


Θα είναι χάσιμο χρόνου να σκεφτούμε τόσα παιδιά που βρίσκονται σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου;

Μήπως θα χάσουμε το νόημα των Χριστουγέννων εάν χωρέσουμε στον πιεσμένο χρόνο μας μια προσευχή ή μια επίσκεψη σε έναν ασθενούντα αδελφό μας;

Στάσου δίπλα μας μπροστά σε ένα εικόνισμα και ζήτα από τον Θεό ένα θαύμα για κάποιον ασθενή. 

Από τον Θεό ζήτα. 

Άσε τον Santa Claus για αυτούς που δεν μπορούν να γονατίσουν. 

Εσύ γονάτισε και ζήτα ένα θαύμα για κάποιον που σήμερα ενώ εμείς γελάμε αυτός δοκιμάζεται και έχει ανάγκη. 

Έχεις τον χρόνο, γι'αυτό, στην προσευχή σου βάλε και την ευχή του Θαυματουργού Αγίου Λουκά του Ιατρού. 

Η θαυματουργή ευχή του Αγίου Λουκά του Ιατρού
«Άγιε Ιεράρχα, ομολογητά, διδάσκαλε της αληθείας και ανάργυρε ιατρέ Λουκά, σοι κλίνομεν τα γόνατα της ψυχής και του σώματος και προσπίπτοντες τοις τιμίοις και ιαματικοίς λειψάνοις σου, σε παρακαλούμεν, ως τα τέκνα τους πατέρας αυτών.
Εισάκουσον ημών των αμαρτωλών, τίμιε πάτερ, και προσάγαγε την δέησιν ημών τω ελεήμονι και φιλανθρώπω Θεώ, ως εστώς ενώπιον αυτού μετά πάντων των αγίων.
Πιστεύομεν ότι αγαπάς ημάς δια της αυτής αγάπης ην ηγάπησας τους αδελφούς σου κατά την εν τω κόσμω βιοτήν σου.
Την τέχνην των ιατρών μετιών, των ασθενούντων τα αρρωστήματα, τη αρωγή της χάριτος, πλειστάκις εθεράπευσας.
Μετά δε την σεπτήν σου κοίμησιν, τα σα χαριτόβρυτα λείψανα, ο των όλων Δεσπότης, πηγήν ιατρείας ανέδειξεν.
Ποικίλας γαρ ιώνται ασθενείας καί δύναμιν δωρούνται τοις ευλαβώς ταύτα ασπαζομένοις και αιτουμένοις την θείαν πρεσβείαν σου.
Διό αιτούμεν σε και θερμώς παρακαλούμεν σε, τον την χάριν της ιατρείας κομισάμενον· τον ασθενούντα και δεινώς χειμαζόμενον αδελφόν ημών (….) επίσκεψαι και θεράπευσον εκ της συνεχούσης αυτόν ασθενείας.
Πάντιμε και αγιώτατε πάτερ Λουκά, ελπίς αρραγής των ασθενούντων και κεκμηκότων, μη επιλάθου δωρήσασθαι τω αδελφώ ημών (….) την ίασιν και πάσιν ημίν τα ευφρόσυνα.
Ίνα και ημείς συν σοι δοξάζωμεν τον Πατέρα και τον Υιόν και το Άγιον Πνεύμα, την μίαν θεότητα τε και βασιλείαν, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.
Αμήν»