Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι.Ν. Αναλήψεως Μεγάρχης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας


Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Ιερού Ναού Αναλήψεως  του Σωτήρος Μεγάρχης.


Με τη βοήθεια και χάρη του Πανάγαθου Θεού και τις ευλογίες του Σεπτού μας ποιμενάρχου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσοστόμου, σάς καλωσορίζουμε στο διαδικτυακό χώρο της ενορίας μας. Το διαδίκτυο – αγαπητό στους περισσότερους νέους – είναι ένα εργαλείο με πολλές δυνατότητες. Είναι η εφημερίδα του αύριο. Δεν επιζητούμε πρωτοτυπία. Δε στοχεύουμε σε καμία διάκριση με την ιστοσελίδα αυτή. Τη θεωρούμε ελάχιστο και μικρό αφιέρωμα σ’ αυτή  την Ενορία , που δέχτηκε τις προσευχές, τις λύπες και τις χαρές τόσων και τόσων πιστών όλα τούτα τα χρόνια μέχρι και σήμερα.

Στη σελίδα θα βρείτε πληροφορίες για την οργάνωση και διοίκηση της ενορίας, τις δραστηριότητές της, διάφορες άλλες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε το σύντομο ιστορικό του Ιερού Ναού της Αναλήψεως  αλλά και των άλλων τριών Ιερών Ναών του Προφήτου Ηλιού, του Αγίου Γεωργίου και του Πολιούχου του χωριού Μεγάρχης τον χαρακτηρισμένο εκ της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ως Βυζαντινό Μνημείο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου (15ου Αιώνος),  που υπάρχουν στο χωριό της Μεγάρχης,επίσης και το νέο Ιερό Προσκυνητάρι τιμώμενο στον Άγιο Παρθένιο και στην Αγία Υπομονή, στη σελίδα υπάρχει και ο Χάρτης πρόσβασης όπου θα βρίσκεται τους Ιερούς   Ναούς   και με ποιούς τρόπους μπορείτε να τους επισκεφτείτε, καθώς και κάποιες φωτογραφίες, την Καινή Διαθήκη,το Νηστειοδρόμειο,χρήσιμες πνευματικές πληροφορίες, τις ομιλίες της Πνευματικής Συνάξεως Ανθολόγιον Πίστης,το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών, κ.ά.

Στόχος αυτής της Ιστοσελίδας είναι να αναδείξουμε το Χριστιανικό τρόπο ζωής αλλά και να προσπαθούμε να μεταφέρουμε σε όλους την ευχαρίστηση που έχει ο κάθε άνθρωπος όταν ασχολείται ενεργά και πνευματικά με τον Φιλάνθρωπο Πατέρα μας.

Μια μικρή ομάδα επιμελείται τούτη την ιστοσελίδα και ζητούμε εκ των προτέρων την κατανόησή σας για τυχόν παραλείψεις, ατέλειες, υπερβάσεις ή ό,τι άλλο αρνητικό κατά την κρίση σας επισημάνετε στη σελίδα μας. Θα είμαστε ευγνώμονες για τις υποδείξεις και προτάσεις σας. Περιμένουμε τα σχόλιά σας στη φόρμα επικοινωνίας.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην κατασκευή και υποστήριξη της ιστοσελίδας, οι οποίοι αφιλοκερδώς και με ζήλο εργάστηκαν και εργάζονται και χάρη στους οποίους υπάρχει η ιστοσελίδα.

Ευχόμαστε ο χώρος αυτός να είναι κάτω από τη σκέπη του Αναληφθέντος Χριστού και να προσφέρει ελπίδα και ζωή στον κόσμο.

Καλή δύναμη παρά Θεού σε όλους!